Облако тегов

ВКОНТАКТЕ И ДРУЗЬЯ

Аниме рай » Информация и новости » Херсонський національний технічний університет

Херсонський національний технічний університет

Херсонський національний технічний університет

ХНТУ було започатковано в 1959 р. з причини необхідності підготови кадрів легкої промисловості. Особливо актуальним стало відкриття в той самий період, коли була запущена черга комбінату з виробництва бавовни. Спочатку навчальний заклад було утворено як консультаційний, а згодом і як навчальний пункт інституту легкої промисловості (КТІЛП).


Через один рік пункт було реорганізовано у факультет та випущено перших спеціалістів вищої кваліфікації – інженер. Ще через 1 рік факультет було віддано до Одеського технологічного інституту, адже кількість студентів становила більше 1 тис. осіб. Статут інституту навчальний заклад отримав в 1962 р., змінивши назву на Херсонська філія Одеського технологічного інституту.


За 10 років спеціалізація підготовки кадрів розширилась та окрім легкої промисловості було введено спеціальності машинобудування та автоматизації. Згодом стала доступної і економіка. При інституті було створено технікум текстильного виробництва, запроваджено умови для аспірантури. Кількість факультетів збільшилась до п’яти.


Статус самостійного ВНЗ інститут отримав в 1980 р. під назвою Херсонський індустріальний інститут. Це дозволило значно покращити базу кваліфікованих спеціалістів Херсонщини. Статус університету було отримано на підставі постанови КМУ в 1997 р. Національним ВНЗ став за указом президента у 2004 році. З того часу ХНТУ має найвищий рівень акредитації.


Сьогодні Херсонський національний технічний університет являє собою сучасний освітній центр, який має розширену спеціалізацію та готує як технічних фахівців, так і спеціалістів з економіки, менеджменту та комп’ютерних наук і інженерії. До складу вишу входять технікум, ліцей, два центри післядипломної та довузівської підготовки.


За період свого існування навчальний заклад підготував більше 40 тис. фахівців різних спеціальностей. Навчальний процес сьогодні здійснюється в 7 корпусах. До складу навчального закладу входить бібліотека, друкарня, навчально-лабораторні корпуси.


Навчальний процес забезпечують науково-педагогічний колектив із 400 викладачів університету. Кожного року навчання проходять близько 7 тис. студентів. Бібліотека закладу активно розширювалась та на сьогодні налічує більше 500 тис. друкованих видань. Відповідно до вимог сьогодення створена електронна база. До структури університету входять 4 факультети та 17 катедр, 5 секцій, 2 науково-дослідні лабораторії. Основними напрямками підготовки є:



  • інформаційні технології та дизайн;

  • інженерія та транспорт;

  • міжнародні відносини, економка, управління бізнесом;

  • технологій легкої, хімічної та харчової промисловості.


ХНТУ ставить за пріоритет міжнародну діяльність та обмін досвідом. Для цього у 2020 р. було створено окремий відділ навчально наукової роботи та міжнародної діяльності. Університет забезпечує програму академічної мобільності зі стажуванням в ЄС. Серед основних країн-партнерів вишу: Болгарія Естонія, Ірландія, Китай, Литва, Латвія, Македонія, Нідерланди, Німеччина, Польща, Португалія, США.


Проживання студентів забезпечується на базі утвореного містечка з гуртожитками на 1200 місць. Доступні комп’ютерні клуби, спортивний комплекс. В рамках програм оздоровлення при університеті діє оздоровчо-спортивний комплекс на березі р. Дніпро. ВНЗ утримує власну студентську амбулаторію.


на5ку

Похожие статьи:
Дата публикации: 10-01-2023, 12:34, Автор: AlexT, Просмотров: 564, Комментариев: 0,
Отзывы от

зарегистрированных пользователей

или

от пользователей Вконтакте



Добавление комментария


Ani-Mania.com LE-Production Gezell Studio Shiza Project UA Max GSG group

Логин
Пароль